Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az amerikai Louisianában a tornádó is pusztít

Létrehozva:

Szükséghelyzetet rendelt el az Egyesült Államok déli részén fekvő Mississippi állam kormányzója azután, hogy legalább hatan meghaltak vasárnap tornádók pusztításában.

Az USA-t most nemcsak a koronavírus sújtja. „Ma este elrendelem a szükségállapotot, hogy megvédjük Mississippi lakosainak egészségét és biztonságát a szerte az államban pusztító tornádóktól és viharoktól” – írta a Twitteren helyi idő szerint vasárnap este Tate Reeves kormányzó, aki biztosította a lakosokat, hogy „nincsenek egyedül”, minden rendelkezésre álló forrást mozgósítanak az emberek és a tulajdonuk védelmére.

Az amerikai média is katasztrofálisnak nevezi a tornádók okozta károkat. A Louisiana állam északi részén található Monroe városban és a környékén legalább 300 lakóház és épület megrongálódott – közölte a KNOE-TV-vel Jamie Mayo polgármester.

WeatherNation on Twitter

NEW VIDEO of damage from a destructive #tornado caused in Soso, #Mississippi Saturday afternoon. #MSwx #TornadoDamage https://t.co/e4cs75KcvU

Az alabamai Morgan megyei Priceville-ben villámcsapás rongálta meg vasárnap délután egy templom tetejét és tornyát – közölte Eddie Hicks, a megyei katasztrófa-elhárítás munkatársa. Sérültekről nem érkeztek jelentések.

Hétfő hajnalban Texastól Nyugat-Virginián át Georgiáig tíz államban 750 ezer ember volt áramszolgáltatás nélkül – jelentette az áramszüneteket nyilvántartó poweroutages.us portál.

Az amerikai nemzeti meteorológiai szolgálat legmagasabb fokozatú tornádóriasztást adott ki.

A mississippi katasztrófa-elhárítás hat halálos áldozatot jelentett, valamennyien az állam déli részén vesztették életüket. Mint írták a Twitteren, ezek az elsődleges jelentések, amelyeket az információk beérkezésével pontosítanak majd.

Az erőjelzések szerint a továbbiakban is igen heves viharok várhatók Mississippiben, Alabamában és Georgiában is. Nagy erejű tornádók, pusztító széllökések és jégeső is lehetséges.

 

Legnépszerűbb cikkeink