Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem enyhül a nyomás Angliában, tegnap is 900 beteg halt meg

Létrehozva:

És ugyan csütörtökhöz képest kevesebben vesztették életüket, de a koronavírus eddigi áldozatainak száma bármelyik percben átlépheti a 10 ezret.

Szombatig 9875-en haltak meg az új típusú koronavírus okozta betegségben Nagy-Britanniában – közölte az MTI. Ez azt jelenti, hogy pénteken 917 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Egy nappal korábban 980 haláleset történt, ami a legtöbb a nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta, és meghaladta a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 járvány két kontinentális góca, Olaszország és Spanyolország által jelentett eddigi legmagasabb egynapi halálozási számot.

A brit egészségügyi minisztérium szombat délutáni tájékoztatása szerint csökkent a legutóbbi egy napban a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma is: az előző napról jelentett 5706 új fertőződés után ezúttal 5234 ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét. Szombatig 269 598 embert vetettek alá koronavírus-szűrésnek, közülük 78 991-ről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

A brit orvosi kamara szombaton a kormányt élesen bíráló nyilatkozatot tett közzé, amely szerint az egészségügyi dolgozók továbbra sem jutnak hozzá megfelelő számú személyi védőfelszereléshez, és az életüket kockáztatják, amikor koronavírus-fertőzött betegeket kezelnek.

A betegséget elkapta Boris Johnson miniszterelnök is, aki a héten három napot a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályán töltött, de már jobban van, csütörtökön átvitték egy normál kórterembe.

Legnépszerűbb cikkeink