Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Rekordot döntött a fertőzések száma Oroszországban

Létrehozva:

Fotó: Alexander Nemenov / AFP

Egy nap alatt 1175-tel, 8672-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. Ez 15,7 százalékos növekedési rekordot jelent.

Egy nappal korábban 1154 fős növekményt jelentettek. Moszkvában 5841 fertőzöttet tartanak számon. Az elmúlt nap alatt öten hunytak el a Covid‒19 betegség következtében, a halottak száma 63. Eddig 580 gyógyulást regisztráltak. A szűrések száma meghaladta a 900 ezret.

Közben folytatódott a világjárvány miatt külföldön rekedt orosz állampolgárok hazaszállítása. New Yorkban felszállt az Aeroflot gépe, amely előzőleg az Interfax szerint mintegy 400 amerikait szállított haza Oroszországból. A Moszkvába tartó oroszok számát nem közölték. Az elkövetkező napokban további különjáratok indulnak majd Oroszországba egyebek között Thaiföldről, Indiából, Montenegróból és Spanyolországból.

Kínában, az orosz határ mentén fekvő Hejlungkiang tartománybeli Szujfen-ho városban szerdáig 25, Moszkvából hazatért embert diagnosztizáltak koronavírussal.

Legnépszerűbb cikkeink