Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Eddig hatezerszer intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozás megszegőivel szemben

Létrehozva:

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is ‒ közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs.

Kiss Róbert alezredes az MTI szerint elmondta: mostanáig 5918 esetben kellett a kijárási korlátozás megszegőivel szemben intézkedniük a rendőröknek, 4008 embert figyelmeztettek, 857-tel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 1053-mal szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.  Keddhez képest 800-zal több lett a szabályszegések száma ‒ jegyezte meg az alezredes.

Hozzátette: hasonló tendencia figyelhető meg Budapesten is, ott egy nap alatt 357-tel emelkedett a szabálysértési feljelentések száma, 299 figyelmeztetés volt, és 23 helyszíni bírságot szabtak ki.

Beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karantén szabályait is egyre többen szegik meg: jelenleg 15 401 hatósági házi karantén van érvényben, 507 esetben feljelentették a szabályokat megszegőket, 416 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 66 embert figyelmeztettek. Ismételten kérte a lakosságot a magatartási szabályok betartására.

Az üzletek korlátozott nyitvatartásával kapcsolatos ellenőrzések is folytatódnak, eddig 68 feljelentést tettek, 34 helyszíni bírságot szabtak ki, és 51 esetben figyelmeztettek ‒ közölte.

 

Legnépszerűbb cikkeink