Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

110 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt gyártott a Mol, a legfontosabb helyekre viszik

Létrehozva:

Szélvédőfolyadék-gyártásról álltak át fertőtlenítőre, néhány nap alatt készült el a 110 ezer liter. Jövőhéten már szállítanak is belőle az operatív törzs által meghatározott kórházakba, gyógyszertárakba. A kereskedelmi forgalomra még várni kell.

A koronavírus-járvány globális elterjedésével az egész világon hatalmas lett az igény a kéz- és felületfertőtlenítők iránt. Ezért a Mol-csoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol Lub Kft. két hét alatt átállította almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítőgyártásra. Az egység március utolsó napjaiban kezdte meg a termelést – közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A Mol Lub, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzzsel együttműködve, a kiemelten fontos állami intézményeknek, például kórházaknak, hulladékkezelőknek, közüzemeknek és önkormányzatoknak, illetve stratégiai vállalatoknak és gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállít a fertőtlenítőből. A jövő héten várhatóan megérkeznek az első szállítmányok az ország legnagyobb kórházaiba és a mentőszolgálathoz is – ismertették.

A fertőtlenítőszert kereskedelmi forgalomban csak azután lehet majd kapni, ha a kiemelt intézményeknél már megfelelő lesz a mennyiség.

A Mol Hygi elnevezésű terméket első körben a szélvédőfolyadéknak használt 2 literes palackban szállítják ki, mostantól azonban nagyobb, 4 literes kiszerelésben is hozzáférhető lesz, illetve a Mol Lub dolgozik kisebb, egyéni felhasználáshoz praktikus kiszerelések megoldásán is.

A kéz- és felületfertőtlenítő receptúrája az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján készült, ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgálta be és hagyta jóvá. A kézfertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a Mol Lub, így hazai beszállítótól hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.

(Kiemelt képünkön: Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítő folyadék a cég almásfüzitői gyárában / Mol/MTI)

Legnépszerűbb cikkeink