Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Vučić: A kínai vakcina a legdrágább

Létrehozva:

A szerb elnök azt is mondta, mindenképpen beindítják az orosz vakcina gyártását Szerbiában.

“Azért, hogy Szerbia az év végéig beindítsa a koronavírus elleni „Szputnyik V” orosz vakcina hazai gyártását, annyit fogunk befektetni, amennyi szükséges” -mondta Aleksander Vučić szerb elnök a Reuters hírügynökségnek, írja a telegram.hr.

Vučić az interjúban azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel már egy kezdeti megállapodást is megkötöttek a gyártási eljárás megindításáról.

„Jelenleg nem rendelkezünk oltóanyag gyártási kapacitással, de megépítjük. Nem számít, mennyibe kerül, be fogunk rá fektetni” – mondta Vucic. A szerb elnök célja, hogy ne csak saját, hanem a régióban történő export-igényeknek is megfeleljen a jövőben.

A Reuters jelentése szerint ebben a hónapban további 200 000 adag „szputnyik” vakcina, 500 000 adag „Sinofarm”, 90 000 adag „Pfizer” és az első körülbelül 100 000 adag „Astra-Zenek” oltásnak kell megérkeznie Szerbiába.

„A kínai oltás a legdrágább” – mondta Vucic. Szerbiának eddig a Kínával való szoros kapcsolatai segítettek, amely eddig milliárdokat invesztált az országba – tette hozzá.

Arról, hogy a kínai vakcina Magyarországnak is drágább lehet, a 168 Óra már írt korábban. Erre utalt, hogy Szijjártó Péter az Indexnek adott interjújában nemcsak, hogy az oltóanyag árát nem árulta el, hanem többszöri kérdésre sem mérte össze a két oltóanyag költséget. A külügyminiszter csupán azt hangoztatta, hogy: “Mindegyik olcsóbb annál, mint egy ember élete.” és, hogy “a be nem érkezett vakcinánál nincsen drágább.”

 

 

 

Legnépszerűbb cikkeink