Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bántalmazás light

Létrehozva:

Éltem bántalmazó kapcsolatban. Nem a legkeményebben, hanem csak a pszichoterrorral fűszerezett, néha elcsattan egy pofon típusúban. A csak időnként fojtogatósban, csuklószorítósban. Abban a fajtában, amire legyinteni szokás, mert ugyan, mindenkinek vannak gondjai. Soha nem verték felismerhetetlenné a fejemet, csupán a szóbeli abúzust, a szeretetmegvonást, az anyagi és érzelmi függést tapasztaltam. Nem kellett a könyörületért küzdve átélnem, ahogy szilánkosra törik az arccsontomat, de végignéztem, hogyan porlad semmivé a személyiségem. Nem voltam életveszélyben, csak a pokolban. Nem tudom, melyik a jobb, vagy a kevésbé rossz. Megúsztam csúnya szakítással, nyolc napon túl gyógyuló lelki sebekkel, hámsérülésekkel a szívemen. Nem esett ki fogam, nem volt véraláfutásom, csak a bizalmatlanság és a gyanakvás hagyott rajtam el nem múló hegeket. Ugyan, mindenkinek vannak gondjai. Ez nem is igazi brutalitás, csak amolyan könnyed bántalmazás.

Bántalmazás light.

Sosem kellett a nyilvánossághoz fordulnom segítségért, tényleg olcsón megúsztam. Nem kellett eltorzult arccal üzennem jogalkotóknak, jogvédőknek. Nem kellett megcsonkítva tűrnöm, hogy újra és újra meghurcoljanak igazságot szolgálók és szolgáltatók, meg úgy az egész világ előtt. Nem kellett sikítozva az utcára menekülnöm, nem kellett végignéznem, ahogy saját gyerekei gyilkosa a szemem láttára végez magával, és főleg nem kellett méltósággal elviselnem, ahogy mindenféle kegyetlen állatok és megcsonkítók mindenféle jogaikra hivatkozva mindenféle milliós kártérítést követelnek.

Tudom, milyen bántalmazóval élni. Gyomorgörccsel belépni az ajtón, szorongva elaludni, szorongva létezni, figyelni, hogy vajon mikor és miből pattan ki a következő balhé. Nem tudom viszont, hogy milyen életveszélyben lenni, mert csak egy könnyed bántalmazó kapcsolat jutott nekem. Viszont az is elég volt ahhoz, hogy lelkileg egy fél életre megnyomorítson. Elképzelni sem tudom, hogy Renner Erika, Orosz Bernadett, a győri és a tatabányai rémálomban élő nő hogyan tudja folytatni az életét a történtek után, de tudom, hogy egyetlen nő sem élhet rettegésben, rémálomban, életveszélyben.

Bántalmazás lightban sem.

Legnépszerűbb cikkeink