Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Publicus: a magyarok többsége Iványi Gábor mellett áll

Létrehozva:

A Publicus által megkérdezettek kétharmada nem értett egyet azzal, hogy a kormányhivatalok bezáratták az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több iskoláját.

A Publicus Intézet szerint a magyarok 74 százaléka hallott már arról, hogy adósságok miatt az illetékes kormányhivatalok bezáratták az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) több iskoláját. A hír a fideszesek 59, a külön mért ellenzéki szavazók és a Tisza Párt híveinek 90-90, a pártnélküliek 71 százalékához jutott el. A Népszava megbízásából készitett felmérés szerint az iskolák bezárása elleni tiltakozások csak a jéghegy csúcsát jelentik,

az ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek 66 százaléka nem ért egyet a döntéssel, míg azt 11 százalék támogatta. (23 százalék nem tudott/akart válaszolni.)

Az ellenzék és a Tisza Párt támogatói körében a bezárásokkal egyetértők aránya 2-2, míg a fideszeseknél 39 százalékos. A kormánypártiak 41 százaléka nem felelt a kérdésre, 20 százalékuk az iskolabezárások ellen volt.

Külön kérdésre sem hatotta meg az egyetértők 60 százalékát, hogy Iványi Gábor egyháza azért halmozott fel adósságokat, mert az Orbán-kormány megfosztotta eredeti státuszától és az azzal járó költségvetési források jó részétől. Ennek tudatában 26 százalékuk azonban elbizonytalanodott/nem válaszolt, 14 százalék pedig így már nem értett egyet a bezárásokkal.

A megkérdezettek 48 százaléka „nagyon valószínűnek”, 11 százaléka „inkább valószínűnek” tartja, hogy egy Iványi Gábor elleni politikai bosszú áll az iskolabezárások hátterében. Politikai bosszúra a fideszesek 19 százaléka gyanakszik, az ellenzék és a Tisza Párt támogatóinak nagy többsége (84, illetve 90 százalék) ezen a véleményen van, ahogy a pártnélküliek 56 százaléka is.

(Kiemelt képünkön Iványi Gábor lelkész. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Legnépszerűbb cikkeink