Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Támad az eső

Létrehozva:

Hazánk időjárását továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek alakítják, így kedden már helyenként számíthatunk csapadékra.

A nyugat-európai partvidék mentén több ciklont, illetve hullámzó frontjaikat is megfigyelhetjük, illetve mediterrán ciklon örvénylik a Genovai-öböl felett.  Emiatt a kontinens nyugati, délnyugati felén mozgalmas, többfelé csapadékos az idő, különös tekintettel a Brit-szigetekre, Franciaország délkeleti részeire és Olaszországra. E ciklonrendszer előoldalán az Északi-tenger déli partjaitól egészen a Balkán-félszigetig kifejezetten enyhe az időjárás, nagy területen 15 fok körüli vagy a fölötti csúcsértékek jellemzőek. Eközben a Kelet-európai-síkság déli része fölött anticiklon található, így ott naposabb, száraz, de hidegebb az idő – derül ki a Hungaromet előrejelzéséből.

Újra támad az eső

Hétfőn alapvetően napos időre számíthatunk a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett. Éjszaka az ország nagyobb részén gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű, de nagyjából a Zala megye – Északi-középhegység vonalban lehetnek erősebben felhős tájak is.

Csapadék reggelig nem valószínű. Hajnalban foltokban köd képződhet. Kedden a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként már előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Hétfőn a déli szél főként az Alföldön, kedden már az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a derült fagyzugokban néhol fagypont környékére hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink