Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán: „Je suis Mészöly!

Létrehozva:

Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül az Újpest fekázó edzőjének büntetését.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Mészöly Gézát, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzőjét eltiltották a Diósgyőr elleni mérkőzés utáni nyilatkozata miatt. A szakember már a csütörtök esti, a Paks elleni MK-mérkőzésen sem ülhetett a kispadon. Eltiltásából a plusz két hónapot felfüggesztve kapta – írja a Blikk. Most Orbán Viktor is kiállt mellette.

Bár Mészöly Géza várhatóan fellebbez a döntés ellen, az ügy továbbra is állandó témát szolgáltat a futballszurkolóknak, így nem meglepő, hogy Orbán Viktor figyelmét is felkeltették a történések.

A korábban a Felcsútban futballozó, a hazai labdarúgást közismerten a szívügyeként kezelő miniszterelnök – tőle szokatlan módon – most nem tudta magában tartani a gondolatait, és a Trollfoci oldalán egy igencsak érdekes kommenttel jelezte álláspontját a témával kapcsolatban.

„Je suis Mészöly! (Mészöly vagyok!)” – írta váratlanul az oldal „No Géza, No Party” feliratú fotójához Orbán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TrollFociOfficial (@trollfociofficial) által megosztott bejegyzés

Mint ismert: Mészöly Géza a mérkőzést követően tette az ominózus kijelentést.

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a sajtótájékoztatón.

Újpest: elfogadhatatlan a döntés

Az Újpest FC a honlapján közleményben jelezte, hogy a döntést elfogadhatatlannak tartja. A klubnak az az álláspontja, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, illetve a büntetés aránytalan és „a szabály szellemével tökéletesen ellentétes”. Az Újpest szerint méltatlan és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlen, hogy a döntés egy a klub szezonbeli sikerességét befolyásoló hivatalos mérkőzés napján született meg.

A közlemény kitér rá, hogy „az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni”, illetve arra, hogy a klub a döntés ellen fellebbez „és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni”.

A fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, így a vezetőedző a Magyar Kupa 19 órakor kezdődő nyolcaddöntőjében sem ülhet le a kispadra a bajnokságban listavezető Paks ellen.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink