Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Borult, esős, szeles napok várnak ránk

Létrehozva:

A pénteki és hétvégi időjárás.

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen – főként az északi országrészben – kisebb esővel, záporesővel. Időszakosan elvékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, és helyenként a nap is előbukkanhat. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő – írja a HungaroMet.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Hétvégére is marad a szeles, esős időjárás

A hétvégén gyengülő hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat. A zártabb, vastagabb felhőzet kelet felé tolódik, vele együtt pedig a csapadéktevékenység is a keleti tájakra korlátozódik. Ennek megfelelően a Dunántúlon már szombaton vékonyodik a felhőzet, így ott szűrt napsütésre is van esély, de a Dunától keletre sem fog mindenhol esni, pláne nem egész nap, sőt vasárnap már ott is lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőtakaróban.

A két nap közül a szombat lesz a szelesebb.

A hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál jóval magasabb tartományban, 11 és 17 fok között alakul délutánonként.

(Kiemelt képünk illusztráció: Forrás: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink