Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Buli lesz a metróállomásokon

Létrehozva:

Metrófesztivált szervez az M3-as metró megújult állomásain a Budapest Brand.

Föld alatti fesztivált rendeznek annak megünneplésére, hogy újra jár az M3-as metró. Június 15-én és 16-án a felújított állomásokon koncertekkel, színházi produkciókkal, kiállítással, stand-up comedyvel, aluljáró-játszótérrel is várják a budapestieket és a fővárosba látogatókat. Öt év felújítás után május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a budapesti kék, azaz az M3-as metró, véget ért az állomások, szerelvények és pályák felújítása. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros méltó módon zárja le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással túlterhelt öt évet – emelik ki a Budapest Brand Nonprofit Zrt. MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. A sok kényelmetlenségnek Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében egy föld alatti fesztivál tesz pontot a végére.

A program szerint a Nagyvárad téri megállóban a NEO és a Jazzbois zenekar, Galactic Jackson, a Stinky Bugs, Lelle és Quixotic várja az utasokat, míg a Corvin-negyednél a Metroast metrókibeszélő közvígjáték és a Stand-up Budapest műsora látható. A Kálvin téren aluljáró-játszótér és gyorscsúszda, a Deák Ferenc téren a RadioCafé élő rádióműsora és a Nem Adom Fel Alapítvány kávézója várja az odaérkezőket. Az Arany János utcánál független színházak előadása, a színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár Színház produkciója látható. A Nyugati pályaudvarnál a Soharóza kórus és a Budapest Ballet Grand Prix műsora látható, valamint Barabás Lőrinc lép fel. A Lehel téren metrótörténeti kiállítás és bárzongoristák várják az arra járókat.

A közleményben Faix Csabát, a Budapest Brand nZrt. vezetőjét idézik, aki hangsúlyozta: „Szertartásszerű és vontatott beszédek helyett egy méltó és rendhagyó nyitórendezvényt álmodtunk meg a budapestieknek, hiszen a felújítás öt éve alatt tanúsított türelmükkel rászolgáltak egy-két különlegességre”. A közleményben kiemelik, hogy a Metrófesztivált a BKV-vel szoros együttműködésben szervezik, hogy a szórakoztató és olykor meglepő programok semmiképpen se jelentsenek kényelmetlenséget a munkába, iskolába vagy már hazafelé igyekvő utasoknak.

A rendezvényről további információk az esemény Facebook-oldalán találhatók meg. A Budapest városegyesítése 150. évfordulójára szervezett Budapest150 emlékév programjai a 150.budapest.hu oldalon érhetők el.

(Kiemelt kép: Az M3-as metró egyik új állomásának átadása. Fotó: Karácsony Gergely, Facebook) 

Legnépszerűbb cikkeink