Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Karácsony Gergely feljelentést tesz a Városháza-ügy miatt

Létrehozva:

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében jelentette be Karácsony Gergely, Budapest polgármestere, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, miután két tanú egybehangzó vallomása is megerősítette, hogy többeket arra akartak rávenni hamis tanúvallomásokkal, hogy nyilatkozzanak a főpolgármester ellen indult, a Városháza állítólagos eladásával kapcsolatos ügyben – írja a hvg.hu.

„Ne legyen kétségünk: a hatalom eltanulta orosz gazdáitól, hogy bizonyítékokat konstruáljon és hamisítson, csak még ebben is bénák”

– írja a főpolgármester.

Karácsony posztja alá be is linkelte a hvg360 szombaton megjelent cikkét, amelyből, mint írja, kiderült, hogy a NER hogyan próbált rávenni embereket, hogy tegyenek terhelő vallomást rá és a főpolgármester-helyettes Kiss Ambrusra.

Még 2021 nyarán és őszén az előválasztás hajrájában keltettek óriási figyelmet azok a névtelenül kiszivárogtatott hangfelvételek, amelyek szerint egy üzleti találkozón Ruszlan Rahimkulov, Gansperger Gyula és Bajnai Gordon a budapesti Városháza épületének Rahimkulov vállalkozása részére történő eladásáról lett volna szó. A hangfelvételek többségét egy Anonymous nevű, csuklyás alak narrációjával töltötték fel videómegosztó oldalakra, és mivel azok rossz fényt vetettek az ellenzéki előválasztás egyik esélyesére, Karácsony Gergely főpolgármesterre, ezért a kormányzathoz közelálló média nagy terjedelemben foglalkozott is az üggyel.

„Van itt minden, külföldi befektetőnek hazudott statiszta, a Dagály fürdő gőzébe tervezett Budai Gyula-találkozó, hogy engem és a helyettesemet „le tudják csukatni”, vagy éppen a Fidesz volt gazdasági igazgatójának nagyotmondásai. Mintha csak egy ZS kategóriás KGB-filmet néznénk”

– írja Karácsony.

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere sajtótájékoztatót tart. Budapest, 2020.01.29.
Fotó: Bielik István)

Legnépszerűbb cikkeink