Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Két hét múlva zárják le a 3-as metró középső szakaszát

Létrehozva:

Fotó: Tamas Gabor / Shutterstock

Nem sokáig élvezhetjük az utat Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között. Az új forgalmi rendet még nem tette közzé a BKK.

Átadják csütörtök délután az M3-as metró felújított déli szakaszát, ezután november 6-áig a teljes vonalon járnak a szerelvények. A metróvonal felújítása november 7-étől, szombattól a rekonstrukció utolsó nagyobb ütemével, a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti középső vonalszakasz lezárásával folytatódik – írja a BKK.

A következő két hétben metró a teljes vonalon végighalad ugyan, de az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson a továbbiakban sem áll meg. Ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg.

A déli szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni, azaz az átadás után is jár a Boráros tér felé a 223M, a Nagyvárad tér felé a 254M, az Örs vezér tere felé a 161E autóbusz, bár a 194M autóbusz a Nagyvárad tér helyett már csak a Határ útig közlekedik. A 200E autóbusz visszaáll a rendes kerékvágásba: napközben ismét Kőbánya-Kispestig, éjszaka pedig a Határ útig lehet utazni vele.

A metrópótlás részletes forgalmi rendjét a BKK hamarosan ismerteti.

Legnépszerűbb cikkeink