Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Al Pacinóval és John Travoltával forgatnak filmet a Kennedy-gyilkosságról

Létrehozva:

Sztárszereposztással készít filmet David Mamet a Kennedy-gyilkosságról. Az Assassination forgatása szeptemberben kezdődik Kanadában.

Sztárszereposztással forgatnak filmet John F. Kennedy amerikai elnök meggyilkolásáról, amelyet a tervek szerint a cannes-i nemzetközi filmfesztiválon mutatnak be. A Kennedy-gyilkosságot Mamet egy maffiafőnök szemszögéből idézi fel. A rendező koncepciója szerint Kennedy meggyilkolását Sam Giancana chicagói maffiafőnök rendelte el, bosszúból, amiért az elnök szembefordult vele megválasztása után, holott a maffia támogatta a megválasztását – írta meg a Deadline.com.

Az Assassination forgatókönyvét a Pulitzer-díjas, Oscar-jelölt David Mamet írta Nicholas Celozzival, és a rendezői székben is Mamet ül majd. A szereposztásban Al Pacino, Viggo Mortensen, John Travolta, Shia LaBeouf, Rebecca Pidgeon és Courtney Love neve is olvasható. A társforgatókönyvíró Celozzi az unokaöccse Giancanának. A film operatőre az Oscar-díjas Robert Elswitt, producere pedig Corey Large és Nicholas Celozzi. A produkciót, amelynek forgatása szeptemberben kezdődik Vancouverben, a 308 Enterprises finanszírozza.

Mamet drámaíróként a Glengarry Glen Ross és Speed-the-Plow című darabjaiért kapott Pulitzer-díjat és Tony-jelölést. Az Amikor a farok csóválja és Az ítélet című filmek forgatókönyvéért pedig Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia. Legismertebb forgatókönyvírói munkái közé tartozik még A postás mindig kétszer csenget, Az érinthetetlenek, a Hoffa és a Hannibal. Ő írta a Glengarry Glen Ross című film forgatókönyvét is, amelynek főszerepét Pacino játszotta.

(Kiemelt képünkön: Al Pacino)

Legnépszerűbb cikkeink