Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újra együtt a Ponyvaregény sztárjai

Létrehozva:

Harminc éve mutatták be a Ponyvaregényt – fotón a film újra összegyűlő sztárjai.

Közösen ünnepelték meg a Ponyvaregény sztárjai a legendás Quentin Tarantino-film bemutatásának harmincadik évfordulóját a TCM Klasszikus Filmfesztiválon. A Ponyvaregény sztárjai, John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman és Harvey Keitel csütörtökön együtt ünnepelték a film 30. évfordulóját az idei TCM Klasszikus Filmfesztivál keretében – írja az Index. Az április 21-ig tartó fesztivál idei témája a Most Wanted: Bűn és igazságszolgáltatás a filmben. A Ponyvaregény mellett idén a Kínai negyed, a Piszkos Harry, a Kánikulai délután, a Hidegvérrel, az Észak-északnyugat és a Vízparton című filmek is szerepelnek a rendezvényen.

Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman and John Travolta arrive at the 15th Annual TCM Classic Film Festival 2024 Opening Night And 30th Anniversary Presentation Of Miramax’s ‘Pulp Fiction’ held at the TCL Chinese Theatre on April 18, 2024 in Hollywood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A fesztivál hagyományaihoz híven minden vetítéshez külön bevezető tartozik, amely a filmek kontextusát mutatja be. Csütörtökön a TCL Chinese Theaterben a Ponyvaregény című film vetítésekor John Travolta, Uma Thurman, Samuel. L. Jackson és Harvey Keitel beszélgetett. A filmsztárok közül jelen volt még Rosanna Arquette, Phil LaMarr, Burr Steers, Eric Stoltz, Julia Sweeney és Frank Whaley.

Az 1994-ben bemutatott Ponyvaregény megrendezéséért Tarantino és Roger Avary a forgatókönyv megírásáért Oscar-díjat nyertek – írta meg a Yahoo News.. A szatirikus bűnügyi film – amelyben egy pályája végén lévő bokszoló, egy bérgyilkos és állandóan filozofáló társa történeteit követhetjük nyomon – még a bemutatójának évében a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát is bezsebelte, és már az amerikai premier után minden várakozást felülmúlva több mint 100 millió amerikai dollár bevételhez juttatta a Miramax és a Disney szórakoztatóipari társaságokat.

(Kiemelt képünkön: részlet a Ponyvaregényből. Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Legnépszerűbb cikkeink