Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ártatlannak vallotta magát Donald Trump

Létrehozva:

Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i bíróság előtt, miután kedden hivatalosan is vád alá helyezték.

Amint arról kedden a 168.hu is beszámolt, az Egyesült Államok előző elnöke elleni vádirat 34 vádpontot tartalmaz, köztük üzleti adatok meghamisítását.

Donald Trumpot kedden szállították át a manhattani Trump-toronyházból a bíróságra, miután a nyomozók hivatalosan letartóztatták. Nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla az ilyen esetben megszokott gyanúsítotti fotó sem. A tervek szerint ügyvédje hamarosan sajtótájékoztatón ismerteti a védelem álláspontját.

Hallgatási pénz fizetésének ügyében kell a bíróság elé állnia – erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

A vádemelés alapja az a gyanú, hogy Trump jelentős összeget fizetett ki egy színésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején, hogy hallgasson a viszonyukról.

Az ügyben 2019-ben az ügyészség nem kezdeményezett vádemelést, és tavalyelőtt az Egyesült Államok szövetségi választási bizottsága is elutasította azt. Csak azt követően került rá sor, hogy tavaly hivatalba lépett Alvin Bragg, New York megye demokrata párti kerületi ügyésze, és újabb vizsgálatot folytattak le.

Az ügy hátteréről szóló sajtójelentésekben felhívják a figyelmet arra, hogy az eljáró ügyész választási ígéretei között szerepelt Donald Trump bíróság elé állítása.

(Kiemelt kép: Donald Trump – Fotó: Evan El-Amin / Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink