Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Déri Tibor helyett Trippon Norbert indul a polgármesterségért Újpesten

Létrehozva:

Immár végleges és hivatalos a régóta lebegtetett döntés, amit a jelenlegi polgármester is támogat.

A Demokratikus Koalíció kedden hivatalosan is bejelentette, hogy az ex-Momentumos Déri Tibor helyett az ex-MSZP-s, jelenleg a Demokratikus Koalíció színeiben alpolgármester dr. Trippon Norbert indul a 2024-es önkormányzati választásokon a IV. kerület polgármesteri székéért.

A közleményt idéző 24.hu emlékeztet, hogy Déri Tibor tavaly ősszel jelentette be, hogy visszalép a polgármesterségtől. Ez közvetlenül azt követően történt, hogy addigi pártja, a Momentum felfüggesztette a tagságát.

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik újpesti szervezeteinek vezetői és önkormányzati képviselői közös közleményben tudatták, hogy tudomásul veszik Déri döntését, a ciklus végéig biztosítják a képviselő testületi többséget. Trippon neve már ekkor felmerült, mint lehetséges utódé.

A párt közleményében felidézi, hogy a 43 éves, jogász végzettségű Trippon nevéhez olyan projektek, kezdeményezések fűződnek, mint az újpesti Szent István tér kialakítása, a Virágváros-program, az Újpesti Közterület-felügyelet megalapítása, közel 3000 fa ültetése, az országos hírnévre szert tevő első Újpesti Levendulapark, valamint a jelenleg is épülő, közel 9000 négyzetméteren megvalósuló Főtér-park.

Ennek ellenére némileg meglepő, hogy a közösségi médiáját tudatos intenzitással használó Trippon Norbert politikusi oldalán kedd délelőtt még nem jelent meg a polgármesteri indulását megerősítő poszt.

(Kiemelt kép: Trippon Norbert az UTE új jégcsarnokának átadásán 2022 december 22-én. A meghívottak között balra mögötte az előző fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Legnépszerűbb cikkeink