Kiemelt hírek

Kárpátaljára látogatott Karácsony Gergely

Published

on

Budapest főpolgármesterét Babják Zoltán, Beregszász polgármestere hívta meg egy kárpátaljai látogatásra.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere meghívására Kárpátaljára utazott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere pénteken, adta hírül a főpolgármester Facebook-oldalán. Karácsony úgy fogalmazott a bejegyzésben,

„Amikor kiállunk Ukrajna mellett, amikor a háború ügyében világosan, elveinknek és erkölcsi értékrendüknek megfelelően szólunk és cselekszünk, amikor igenis különbséget teszünk áldozat és agresszor között, akkor a kárpátaljai magyarok mellett is kiállunk, akikhez különleges felelősség köt bennünket.”

De hozzátette azt is, Budapest számos, konkrét módon segítette a kárpátaljai magyar közösséget. Egy alkalommal 20 millió forint gyorssegélyt is küldtek, de hasonló értékben műszaki cikkeket és tartós élelmiszereket is biztosítottak. Most pedig, ugyancsak a beregszásziak kérését tljesítve, egy emelőrudas darut és mosógépeket hozott Karácsony.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely – balra – budapesti főpolgármester és Babják Zoltán – jobbra – Beregszász polgármestere Karácsony kárpátaljai látogatása során, 2023. február 3-án. Fotó: Karácsony Gergely, Facebook)

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version