Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bezárják a Fidesz erdélyi médiabirodalmát

Létrehozva:

December végén a erdélyi magyar nyomtatott sajtó többsége egyszerűen megszűnik. Úgy tűnik, felszámolják a kormánypárti médiabirodalmat.

Demeter Szilárd vezetésével gründolták össze magyar közpénzből, de december végén bezárják a kormánypártok erdélyi médiabirodalmát, így megszűnik a magyar nyomtatott sajtó többsége.

Teljes felszámolás

Megszűnnek Krónika, a Székelyhon és a Székely Hírmondó napilapok, a Heti Hirdető heti-, valamint a Nőileg havilap is. Ezzel egyidőben felszámolják az egész Székelyföldet lefedő lapterjesztő és kézbesítő hálózatot is – írja a Magyar Hang.

Szerda este helyi idő szerint háromnegyed hatkor szűkszavú közlemény jelent meg a Székelyhon.ro regionális portálon: „a nehéz gazdasági helyzet és annak valószínűsíthetően hosszabb távú fennmaradása arra kényszerít bennünket, hogy a tevékenységeinket átszervezzük az év végéig. A legészszerűbb döntés ebben a helyzetben, hogy 2022. december 30-tól felfüggesztjük a nyomtatott lapok kiadását, a lapterjesztést és kézbesítést, valamint a lapkereskedelmet. Az elektronikus médiumok (online portálok, rádiók, újmédiás tartalmak) továbbra is az erdélyi magyar közösség szolgálatában állnak. Príma Press Kft.”

A drákói döntésről a médiacsoport dolgozói egy nappal korábban értesültek: a Magyar Hang információi szerint Nemes László ügyvezető igazgató egy nyolcvan fős online értekezleten közölte a hírt az újságírókkal és adminisztrációs dolgozókkal. Azt, hogy emiatt kiket fognak kirúgni és kit nem, a közvetlen helyettesek fogják közölni az érintettekkel. Biztosan lesznek leépítések: mivel nem lesz nyomtatott termék, tördelőkre, lapterjesztőkre és kihordókra biztosan nem lesz szükség.

Legnépszerűbb cikkeink