Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ligeti Dániel bronzérmes

Létrehozva:

Ligeti Dániel (kékben), miután győzött a szerb színekben versenyző Magomedgadzhi Nurasulov ellen a férfi szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjának helyosztóján a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 30-án. A harmadik helyen végzett. | Fotó: MTI / Illyés Tibor

Sérülten versenyezve is megszerezte a bronzérmet Ligeti Dániel a budapesti birkózó Európa-bajnokságon, Halidov Gamzatgadzsi viszont nem tudott szőnyegre lépni, így ötödik lett. Csütörtökön Nagy Bernadett is bronzért birkózhat. 

A szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Ligeti Dániel a helyosztó második menetében szinte végig sérülten küzdve bronzérmet nyert szerdán a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

A szombathelyi versenyző az elmúlt években adós maradt a jó eredményekkel, érmet nyolc éve nyert legutóbb világversenyen, és a tokiói olimpiára nem tudott kijutni, az viszont már kedden érződött, hogy régóta nem látott kiváló formában érkezett az Eb-re.

Az előcsatározások során a szlovák Gabriel Tyszt tussal, majd az olimpiai nyolcadik német Gennadij Cudinovicot sima, 7-1-es pontozással győzte le. Az elődöntőben aztán nem bírt a törökök sztárjával, a későbbi győztes Taha Akgüllel, de a bronzmeccs előtt bizakodó volt ő és a válogatott vezetése is.

A helyosztón Ligeti a szerb színekben versenyző, dagesztáni származású Magomedgadzhi Nurasulovval mérkőzött, és bár a második menet elején annyira megsérült, hogy a mérkőzés után csak Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány segítségével tudta elhagyni a küzdőteret, a bronzérmet hősies küzdelemben sikerült megszereznie. 

A 61 kilogrammos orosz származású Halidov Gamzatgadzsi rosszabbul járt: a nyolcaddöntőben szenvedett combsérülése miatt nem tudott szőnyegre lépni szerda esti bronzmérkőzésén, így az ötödik helyen végezett. 

A magyar szabadfogású válogatott így egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot. 

A szerdai selejtezőkben is örülhettünk magyar sikereknek: U23-as Európa-bajnokunk, Nagy Bernadett a 76 kilogrammos súlycsoportban az elődöntőig menetelt, de ott tusvereséget szenvedett a négyszeres kontinensbajnok, világbajnok, olimpiai bronzérmes török Yasemin Adar ellen, így a csütörtöki programban a bronzéremért birkózhat a bolgár Marija Orjaskova ellen, Szabados Noémi (68 kg) pedig a vigaszágon folytathatja.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink