Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tizenöt éves éves fiút ütött meg egy biztonsági őr az Újpest–Fehérvár mérkőzésen egy szóváltás után

Létrehozva:

Képünk illusztráció: Az újpesti Szusza Ferenc Stadion. | Fotó: MTI / Illyés Tibor

Szemtanúk szerint erre nem volt oka. A  rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az ügyben. 

Nyomozást indított a rendőrség garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy újpesti ügy miatt – erősítette meg a rendőrség a Telex kérdésére. Mint a Blikk korábban írta, a szóban forgó eset az Újpest Fehérvár elleni meccsén történt, ahol Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő szerint egy biztonsági őr megütött egy 15 éves fiút.

Szabó arról számolt be, hogy „az első játékrészben nem volt probléma”, de a második félidőben a biztonságiak szóltak a szurkolóknak, hogy „nem lehet a tribünön állni”.

„Ebből alakult ki a szóváltás, s káromkodva, gorombán beszéltek a hat-hét tizenéves sráccal. (…) Aztán, amikor már elcsendesedett volna a helyzet, egyikük, tőlem két méterre, arcon ütött egy 15 éves fiút” – fogalmazott képviselő. 

A képviselő az esetről videót is készített, ez alapján tett feljelentést a rendőrségen, illetve az ügy kivizsgálását kérte Varju László újpesti országgyűlési képviselőtől és Déri Tibor polgármestertől is. Varju azt mondta, megkapta Szabó levelét, de több információra van szüksége. 

Déri Tibor közölte, hogy nem az önkormányzat hatásköre az ügy.

Szabó szerint, mivel a biztonsági őr „nem viselt mellényt és azonosítója, jelvénye se volt”, ezért „nem is léphetett volna fel a szurkolókkal szemben”. Szabó, illetve egy másik szemtanú is azt mondta a lapnak, hogy a fiú részéről nem történt semmi olyan, ami tettlegességre adott volna okot.

Legnépszerűbb cikkeink