Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Csodát Marco Rossi sem tehet

Létrehozva:

Az albánok győztes gólja a mieink ellen | Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Harmincnégy nap leforgása alatt kétszer kapott ki a magyar válogatott Albániától.

Ezzel negyedik maradt a csoportjában, és csupán matematikai esélye maradt, hogy kijusson a világbajnokságra.

„Nálunk jó a hangulat és magabiztosak vagyunk” – jelentette ki a meccs előtti, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Edoardo Reja, az albánok szövetségi kapitánya. „Mindkét gárdát jellemzi a szervezett védekezés, így könnyen egygólos találkozó lehet. Ezért lesz fontos, hogy mi szerezzük meg az első gólt az okos futballt játszó magyarok ellen” – folytatta a sajtótájékoztatót látnoki képességekkel. Etrit Berisha, az albán csapat kapitánya is rendkívül bizakodó volt. Mint mondta, nehezebb dolguk lesz, mint szeptemberben, de hozzátette, ennek ellenére csakis a győzelem felel meg számukra. Valószínűleg egyikük sem gondolta, milyen simán meglesz idegenben is a győzelem.

A meccset az angolok elleni találkozón történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt üres lelátók előtt rendezték – írja az MTI. A mérkőzés nem kezdődött túlságosan nagy iramban, a tét látszólag inkább óvatosságra intette a játékosokat. A magyarok kifejezetten pontatlanul futballoztak, ráadásul amikor náluk volt a labda, akkor sem voltak beindulások vagy labda felé mozgások, így a támadásszövés kifejezetten lassú és körülményes volt. Az egész első félidőben egyetlen helyzet sem akadt, a hazaiak 45 perc alatt egy veszélyes beadásig jutottak, míg a vendégek két blokkolt lövésig.

A folytatás viszont magyar helyzettel indult, de Sallói Dániel közelről nem találta el kaput. Ez sem adott lendületet Marco Rossi tanítványainak, mivel utána inkább az albán csapat birtokolta többet a labdát. A 75. percben nagyon közel jártak a magyarok a gólhoz, de Szoboszlai Dominik beadása után Szalai Attila a jobb kapufát találta el. Tíz perccel a vége előtt aztán a csereként beállt Armando Broja egymaga megbolondította a magyar védelmet, majd pontos lövésével Albánia szerezte meg a meccset eldöntő gólt.

„Ugyan voltak hibáink, de nem játszottunk rosszul. Játékban nem maradtunk alul” – értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki azt elismerte, hogy a nyári Európa-bajnoksághoz képest a válogatott visszaesése kétségtelen. „A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek” – folytatta Marco Rossi. Az edző hozzátette még, hogy szeretné, ha Londonban emelt fővel jöhetnének le a pályáról. Az angolok továbbra is veretlenek, miközben a magyarok Albánia ellen szenvedtek, 0-5-re gázoltak át Andorrán. Emlékezetes, hogy szeptember másodikán, a 4. fordulóban a magyar válogatottnak is rúgtak egy négyest.

Legnépszerűbb cikkeink