Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Csak fideszes önkormányzatok kaptak a fejlesztési pénzből

Létrehozva:

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros polgármestere (b) beszél az épülő Belvárosi Sportközponttal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón az V. kerületi Vadász utcában 2018. szeptember 17-én. | Fotó: MTI / Mohai Balázs

Újabb fejlesztési pénzeket kapnak a kormánytól a fővárosi kerületek.

Egy kedd este, a Magyar Közlönyben megjelent, a miniszterelnök által aláírt határozat szerint azonban csak a fideszes, illetve a kormánypárt által támogatott polgármester vezette városrészeknek jut forrás. Akárcsak a nyáron.

Az V. kerület például, amelyet Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) vezet, majdnem négymilliárdot, egészen pontosan 3 972 000 000 forintot kap útfelújításra.

A D. Kovács Róbert Antal (Fidesz-KDNP) által irányított X. kerületi önkormányzat 1 009 000 000 forintot kap, mely összeget Kőbánya az újhegyi orvosi rendelő felújítására, az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő, valamint a sportliget fejlesztésére, és egy földút leaszfaltozására költheti.

A 2014 óta a kormánypárti Kovács Péter vezette XVI. kerület ugyancsak útfelújításra kap több mint kétmilliárdot, pontosabban 2 383 420 000 forintot.

A XVII. kerületnek 3 281 181 434 forintot ad a kormány, ezt a pénzt a városrész a Rákoshegyi Közösségi Ház fejlesztésére és útfelújításra költheti – ezt a kerületet a szintén Fidesz-KDNP-s Horváth Tamás vezeti. 

A pesterzsébeti Szabados Ákos ugyan függetlenként, de a kormánypárt támogatásával lett polgármester – a XX. kerület majdnem egymilliárdot, 911 220 081 forintot kap útfelújításra, a Duna-parti sétány fejlesztésére, és a Kossuth Bölcsőde fejlesztésére.

A XXIII. kerületben is hasonló a helyzet: a soroksári Bese Ferenc ugyancsak függetlentként, de a Fidesz támogatásával győzött 2019-ben; kerülete most informatikai fejlesztésre és játszótér kialakítására kapott 230 540 027 forintot.

Csepelnek 2 314 000 000 forint jut útfelújításra –  ezt a kerületet a szintén kormánypárti Borbély Lénárd vezeti.

Mintegy 600 millió forintot adott a kormány a Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) vezette Budafok-Téténynek az Elágazás park fejlesztésére és útfelújításra.

Legnépszerűbb cikkeink