Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Zaklatási botrány tört ki a Spirit Színháznál

Létrehozva:

A budapesti Spirit Színház | Fotó: MTI / Mohai Balázs

A vád szerint a színházat vezető Perjés János visszaélt a hatalmával.

Verbális abúzus, fenyegetés és kisebb fizikai erőszak miatt a Független Előadó-Művészeti Szövetség (FESZ) kizárta tagjai közül a Perjés János vezette budapesti Spirit Színházat. Egyelőre nem derült ki, pontosan mi történt, de az érintett szerint hazugság, amit róla állítanak.

A FESZ a döntést egy közleményben tudatta – írta meg a Blikk. E szerint Perjés visszaélt a hatalmával, ami a félelemkeltő magatartásban, fenyegetésben, verbális abúzusban, fizikai veszélyeztetésben és kisebb súlyú fizikai erőszakban nyilvánult meg, ezen felül pedig szülői engedély nélkül foglalkoztatott kiskorúakat. Perjés a Spirit Színház alapító-tulajdonosa is, aki bár tevékenységtől való eltiltás hatálya alatt áll, de döntéshozó szerepet tölt be a társulat életében. Ez azt jelenti, hogy nem formálisan, de hatalommal rendelkezik a foglalkoztatottak felett.

A FESZ jelentése hat sértett panaszait tartalmazza. Perjés János, aki egyébként jelenleg külföldön pihen, az ATV-nek nyilatkozott az ügyről. „Az én meghallgatásom nélkül döntöttek rólam” – fogalmazott a színház-tulajdonos. Azt is elmondta, nem lepte meg az eljárás, és örül neki, hogy kiderülnek „régre visszavezethető” dolgok. A színház-tulajdonos közölte, hogy a színházat már előbb kiléptették a szövetségből, minthogy kizárták volna, mert a fentebb említett ügyben már korábban is jelezték feléjük az aggályaikat. 

Az egyesület egyelőre nem küldött Perjésnek írásos dokumentumot a vádakról, így állítása szerint nem tud reagálni rájuk. Továbbá közölte, hogy amikről eddig tud, azok szerinte „hazugságok”. Elmondása szerint a FESZ egy online beszélgetést biztosított volna számára anélkül, hogy betekinthetett volna a jelentésbe.

Legnépszerűbb cikkeink