Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hadházy: Amit Bayer csinál, nagyobb bűn a lopásnál is

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

A képviselő szerint a kormánypárti újságíró szándékosan szítja az indulatokat. A számlájára pedig még nem érkezett meg a Bayer Zsolttól levont pénz.

Bayer Zsoltnak az a szerepe, hogy elterelje a figyelmet a korrupcióról, és máshova helyezze a fókuszt – jelentette ki Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő a 168.hu Keljfeljancsi című reggeli műsorának csütörtöki adásában. Hozzátette, a kormány szándékosan szítja az indulatokat az ellenzék ellen, vélt csalásokkal alaptalanul gyanúsítva az ellenzéki képviselőket. Mint mondta: „Bayer Zsolt nagyon sokat hergeli az embereket, de én azt gondolom, hogy a lopást akarják az emberek hergelésével eltakarni.”

Bayer Zsolt még 2017-ben írt obszcén formában Hadházy Ákosról és Szél Bernadettről, ami miatt a független országgyűlési képviselő a bírósághoz fordult. Bayer Zsoltot a perben 379 ezer forintra büntették, amelyet a konzervatív újságíró nem volt hajlandó kifizetni, így az összeget végrehajtók szedték be tőle a napokban. Hadházy Ákos az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy Bayer Zsolt sértő mondataival a sajtóban szembesült, a pereskedést pedig eredetileg az ügyvédje tanácsára kezdte el. 

Szerinte Bayer Zsolt a pénzbüntetés végrehajtása előtt a követőitől akarta 5 forintos érmékben összegyűjteni a rá kiszabott összeget, és azt egy zsákban bedobni Hadházy Ákos kertjébe, de a terve meghiúsult. A független képviselő úgy látja, ezzel az ötlettel a kormányközeli újságíró csak még egyszer meg akarta őt alázni. Megjegyezte, a számlájára még nem érkezett meg a Bayer Zsolttól levont pénz, amelynek inkább jelképes jelentősége van. „Legalább megtanulja, hogy az ő tetteinek is lehet következménye” – fogalmazott.

A képviselő a kormány kommunikációjával kapcsolatban megjegyezte, hogy minden propaganda lehet sikeres, ha több csatornán közvetítik. Hangsúlyozta, az ellenzéknek még fel kell zárkóznia ehhez a kommunikációhoz, különben „nem nyerhetnek csatát”, egyértelműen kellene látszódnia az ellenállás komolyságának.

Szerinte sokakban elhatalmasodik az az érzés, hogy az ellenzék győzelme esetén semmi nem fog változni. Leszögezte, ő éppen azért indul Zuglóban az előválasztáson, mert meg akarja mutatni, hogy „lehet ezt máshogy is csinálni”.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink