Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Rés a pajzson

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Pesti Passz – jegyzetek az Európa-bajnokságról.

Kedden mentem ki a Városligetbe, hogy a portugál-francia meccs előtt átvegyem a koronavírus-fertőzés elleni védettségemet igazoló karszalagot. A rendszer a Puskás Arénába való bejutást hivatott könnyíteni az Eb-meccsek idején, ezt a feladatát el is látta, nem alakultak ki nagy sorok, és a stadion beléptető kapuinál már nem kellett személyi és védettségi után kotorásznia senkinek, csak a karszalag meglétét figyelték.

A bejutás megkönnyítésén túl a rendszert azért alakították ki, hogy csak olyanok jussanak be a stadionba, akik már beoltatták magukat, és ezt igazolni is tudják, hiszen a szabályok szerint másként élőben Eb-meccset nézni nem lehet. Viszont találtam egy kisebb rést a pajzson.

Amikor igazoltam, hogy beoltottak, akkor a személyi igazolványomat és a védettségi igazolványomat kellett bemutatnom, és már a kezembe is nyomták a szükséges karszalagot. A meccsre szóló jegyemet azonban senki sem nézte meg.

Ez azt jelenti, hogy bárki, aki odamegy, jegy nélkül is átvehet egy ilyen karszalagot, amit még csak nem is tesznek fel a kezére, megkapja a markába, és oda viszi, ahová szeretné. Ha tehát történetesen olyasvalaki szeretne bejutni a meccsre, akinek jegye ugyan van, de védettségi igazolása nincs, akkor bárkit, akinek van védettségi igazolása, elküldhet maga helyett egy karszalagért, és aztán azt a saját csuklójára téve gond és védettségi igazolás nélkül is bejuthat a stadionba.

És ez 60 ezer ember között elég veszélyesnek tűnik, ráadásul egy budapesti Eb-meccs még hátravan.

Legnépszerűbb cikkeink