Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Jön az 1900 forintos csirkemell

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Drágulni fog a hús.

A takarmány árak annyira megnőttek, hogy muszáj a piaci árakat is növelni. A drágulás akár a 20-25 százalékot is elérheti, így 1 kg csirkemell filé közel 2000 forintba kerülhet majd. A Baromfi Termék Tanács titkára szerint ráadásul további drágulásra is számítani lehet.

Eddig is sokban került a hús, most azonban további 25 százalékkal növekedhet az ára. A Baromfi Termék Tanács titkára az ATV híradójában azt monda, hogy a drágulást a takarmányárak növekedése okozza, ami a jövőben is folytatódhat. „Mintegy harminc százalékos takarmánydrágulás következett be. Ez gyakorlatilag azt is jelenti, hogy ezzel az állati termékek önköltsége is drágult” – mondta Molnár Györgyi, aki úgy véli, ha a takarmányárak emelkedése folytatódik, de közben a felvásárlási árak nem növekednek, akkor a termelőknek már nem lesz érdemes tovább ezzel foglalkoznia.

Ifj. Papp László, a Hajdúhús 2000 húsüzem vezetője az ATV-nek elmondta: a pandémia megviselte az ipart. Az utóbbi időben ráadásul nemcsak a takarmány, hanem az élő állatok tőzsdei ára is növekedett, ami szintén hozzájárul az ár növekedéshez. Szerinte a termelők ennek örülnek majd, hiszen jobb árréseket érhetnek el, a fogyasztói oldalon viszont, mivel a magyar ember „árérzékeny”, a drágulás visszább fogja húzni a keresletet.

A csirkemell kilója jelenleg 1100-1500 forint körül van. A drágulás után ez akár 1900 forintra is emelkedhet. A csirkecomb ára 700-ról 900 forintra nőhet, a sertés köröm kilója akár 800 forintra is felmehet, a jelenleg 1700 forintos sertés karaj pedig több mint 2100 forint lesz.

atv.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink