Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tóth Csaba: Ha lesz felkérés, vállalom a vitát Hadházyval

Létrehozva:

Fotó: MTI / Soós Lajos

Jó úton halad a zuglói konfliktus afelé, hogy szétverje a törékeny ellenzéki összefogást – mondta az MSZP zuglói országgyűlési képviselője.

Tóth szerint csúsztatások hangzanak el Hadházy Ákos részéről, mióta a Momentum bejelentette, hogy a független jelöltet támogatják a kerületben.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az ellenzéki pártok elnökei nagyjából egy hete fogadták el a választások etikai kódexét, amelyben rögzítették: az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét. Politikustársaik vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét. Tóth Csaba szerint ugyan az ellenzéki pártok vezetői valóban aláírták ezt a dokumentumot, viszont úgy tűnik, nem veszik komolyan. Szerinte ha születik egy ilyen megállapodás, azt érdemes tiszteletben tartani, azonban szerinte Fekete-Győr András és Hadházy Ákos is felrúgta az abban vállaltakat, már az aláírás utáni napon.

„Ha Hadházy folytathatja az ellenem indított lejáratókampányt, akkor az etikai kódex az pontosan annyit is ért” – mondta a zuglói szocialisták vezetője a ma reggeli KeljfelJancsiban, és arra is kitért: a pártelnökökhöz fog fordulni, hogy érvényt szerezzenek a szankciónak. Az előválasztási vita kapcsán a kerület országgyűlési képviselője elmondta, ha érkezik hozzá felkérés, vállalni fogja a vitát Hadházy Ákossal szemben.  

A műsor végén Fiala János magyarázatot kért a szocialista politikustól az ellenzéki etikai kódex médiakapcsolatokat érintő soraira. Eszerint a „jelöltek a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerességének szolgálatába állítják.” Tóth Csaba szerint ez egy rendkívül rosszul megfogalmazott feltétel, amely kapcsán a műsorvezető megjegyezte: ezzel az ellenzék saját magát korrumpálja meg. Tóth Csaba szerint Tóth Bertalan, a delegáló pártja elnök csupán jóhiszeműségből írhatta alá ezt a dokumentumot.

A KeljfelJancsi csütörtöki adásának vendége lesz Hadházy Ákos, a Momentum zuglói jelöltje is, aki minden bizonnyal reagál majd a fent említett vádakra és kérdésekre.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink