Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újra megnyílt a letkési határátkelő

Létrehozva:

Forrás: Google Maps

Még március 2-án zárta le a szlovák fél a koronavírus-járvány elleni védekezésre hivatkozva.

Hétfőn hajnali öt órakor megnyitották a Letkés–Ipolyszalka határátkelőhelyet, amely a szlovák-magyar határszakaszon az egyetlen zárva tartott átkelő volt.

Vasárnap délelőtt Szalka község Facebook-oldalán váratlanul megjelent egy rövid poszt a következő szöveggel: „A sok munka meghozta a gyümölcsét, jó hírrel szolgálhatok: holnap reggel 5.00-kor megnyílik a Szalka-Letkés határátkelőhely”.

Ahogy azt a múlt héten megírtuk, a Letkés–Ipolyszalka határátkelő azért nagyon fontos a környéken élők számára, mert itt átkelve és Szlovákián keresztül Párkánynál visszatérve rövidebb, 16 kilométeres úton tudnak autóval 20 perc alatt eljutni Esztergomba. Amióta azonban a határátkelőként szolgáló hidat lezárták, az út másfél-két órás kerülőt is jelenthetett a városig.

Huszák Tamás letkési polgármester laptársunk, a 168.hu kérdésére a hét elején még azt mondta, a szobi kistérség településeinek nevében levélben fordultak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez. Azt nem tudni, hogy ennek a megkeresésének végül van-e köze a határnyitáshoz.

„A letkési határrendészeti iroda vezetője pár perce megerősítette, hogy valóban így lesz, már a rendőrség is megkapta a hivatalos értesítést, tehát reggel öt órától újra közlekedhetnek a határátkelőn keresztül a lakosok” – fogalmazott Huszák Tamás, akit testvérlapunk munkatársa vasárnap kora délután telefonon ért el. A polgármester hozzátette, hogy a határnyitás időkorláthoz kötött, reggel öttől este hat óráig lehet majd használni az átkelőhelyet, éppen úgy, ahogy a mácius 2-i lezárás előtt is lehetett.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink