Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Háromnyelvű táblákkal segítenek a határon

Létrehozva:

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt. / Facebook

A Magyarországra érkező ukrán menekültek tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyez el a magyar–ukrán határ közelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az új, egyedi jelzésű, magyar, angol és ukrán nyelvű táblákat, illetve útirányjelzőket a Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódva gyártatták le és kedden kezdték el kihelyezni a cég szakemberei.

A közútkezelő a Záhonyban, Barabáson, Lónyán, Beregsurányban és Tiszabecsen kialakított segítségpontokhoz vezető főbb utakra telepíti a sárga alapon fekete színű táblákat, amelyek információkat mutatnak és útirányokról tájékoztatják a menekülteket. A társaság ezen kívül az M3-as autópálya érintett szakaszán az út felett található digitális, változtatható jelzésképű tábláin is megjelenteti ezen információkat, illetve a segítségpontoknál ugyanilyen arculattal nagyméretű táblákat helyez ki annak érdekében, hogy a bajbajutottakhoz könnyen és gyorsan eljussanak rokonaik és ismerőseik.

Emellett a társaság – a Waze nevű közösségi autós applikációval együttműködve – külön kereshető helyszínként jeleníti meg az autós térképen a segítő pontokat, amelyek listája a www.utinform.hu oldalon is megtekinthető – olvasható az ezzel kapcsolatban kiadott közleményben.

A magyar kormány által elindított Híd Kárpátaljáért segélyakció keretében múlt szombattól hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni a munkát. Az adományoknak egy számlaszámot is nyitottak, de emellett várják karitatív szervezetek, szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, vállalkozók, önkormányzatok és magánszemélyek felajánlásait is.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink