Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kiszenvedett három pont San Marino ellen

Létrehozva:

Fotó: MTI / AP / Marco Vasini

Három góllal vertük a világranglista utolsó helyén álló csapatot.

Bár a magyar labdarúgó válogatott győzelmet aratott a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn, aki látta a mérkőzést, az egyetérthet abban, hogy ez bizony kicsit szenvedős volt. Persze, kit érdekel ez, amikor megvan a győzelem és a három pont.

Három nappal a lengyelek elleni fájó pontvesztés, azaz a 3-3-as döntetlen után San Marinóban kellett pályára lépnie a magyar válogatottnak. A házigazdák egy Anglia elleni ötgólos vereséggel nyitották a vb-selejtezőket, és a mostani meccs előtt mindenki egyetértett abban, hogy az összecsapásnak Magyarország az esélyese.

Ráadásul úgy kezdtünk, ahogy egy ilyen meccset kezdeni kell: a 13. percben Szalai Ádám büntetőgóljával vezettünk. Sőt, a 20. percben újabb tizenegyeshez jutottunk, ám Sallai lövését az olasz harmadosztályban szereplő Cesena kapusa, Benedettini – klubcsapatában a kispadot koptatja – kivédte. Egyébként a mérkőzés legjobbja a hazaiak kapusa volt. Pedig a magyar csapat ezen a meccsen nem csillogtatta meg azokat az erényeket, melyeket az utóbbi időben láttunk, válogatottunk most leginkább csak gyömöszölte a labdát a lelkesen védekező ellenféllel szemben, ám amikor eljutottunk helyzetekig, Benedettini védeni tudott. 

Egyértelműen mezőnyfölényben játszott a magyar csapat, de ez csak akkor mutatkozott meg gólokban, amikor a San Marinó-i játékosok elfáradtak. A hajrában előbb Sallai fejelt egy gólt, majd rúghattunk egy harmadik büntetőt is, így végül az eredményt nézve simán megnyertük a meccset. Az igazsághoz hozzátartozik viszont, hogy amennyiben kijutunk a világbajnokságra, senki nem fogja nézni, hogy milyen játékkal nyertünk San Marinóban. 

„Az első félidőben a nyugalom hiányzott legjobban a játékunkból. Persze, valószínűleg másként alakult volna az összecsapás, ha a 20. percben már két góllal vezetünk. A második félidőben cseréltünk, és a játékunkban is minőségi változást értünk el. Persze, az is igaz, hogy rengetek lehetőséget, helyzetet hagytunk ki, de ebben nagyban közrejátszott az ellenfél kapusának nagyszerű teljesítménye is” – mondta a mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, hogy a szerdai, Andorra elleni mérkőzésen biztosan nem lép pályára a Bundesligában szereplő Sallai Roland és Willi Orbán sem.

„Ettől függetlenül nyerni akarunk a következő mérkőzésen, de sokakban még ott él a négy évvel ezelőtti, andorrai vereség. Persze, nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy minél jobban felkészüljünk a szerdai összecsapásra.”

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink