Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megrongálták a Székely Vértanúk emlékművét Marosvásárhelyen

Létrehozva:

kiemelt kép: wikmedia commons

A román zászló színeit fújták festékszóróval a köztéri alkotásra.

Ismeretlenek megrongálták a marosvásárhelyi Székely Vértanúk emlékművét – adta hírül az Agerpress román hírügynökség az RMDSZ tegnap késő este kiadott közleményére hivatkozva.

A szekelyhon.ro című hírportál azt írja, hogy a román lobogó színeit fújták festékszóróval a köztéri emlékmű egyik oldalára. Portik Vilmos, marosvásárhelyi alpolgármestere a lapnak azt mondta, nyolc óra körül érkezett lakossági bejelentés a rongálásról. A rendőrség vizsgálódik az ügyben.

„Sajnálatos, hogy ilyen gyalázatos módon próbálnak a román és a magyar közösség között konfliktust szítani egy fél évvel azután, hogy összefogtunk Marosvásárhely jövőjéért. Ez nyilvánvalóan nem mindenkinek tetszett” – írják

Az RMDSZ közölte, „elítél minden szélsőséges megnyilvánulást”, és arra kéri a marosvásárhelyieket, hogy ne válaszoljanak a provokációra.

„Bármennyire felháborító, ami történt, most mégis arra kérjük a város lakóit, hogy ne dőljenek be az olcsó provokációnak, maradjanak higgadtak. Ne engedjük, hogy az ellenségeskedés és az uszítás vezérelje az embereket!” – áll a közleménybe közlemény.

Az RMDSZ ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, az emlékmű kijavítását már megkezdték.

Legnépszerűbb cikkeink