Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Mianmarban korlátoznák a Facebookot

Létrehozva:

Egyelőre ideiglenes a felfüggesztés, vasárnapig tart. 

A Facebook ideiglenes felfüggesztésére szólította fel a mianmari közlekedési és hírközlési minisztérium a helyi szolgáltatókat nem sokkal azt követően, hogy a közösségi oldalon szerveződött polgári engedetlenségi mozgalom a katonai hatalomátvételt bírálta. A tárca vasárnapig kérte az oldal felfüggesztését azzal az indokkal, hogy az ott megjelenő tartalmak növelik a bizonytalanságot az országban.

Jóllehet a szolgáltatók a felszólítást egyelőre nem kommentálták, a Facebook egyik szóvivője nem sokkal később újságíróknak azt mondta, valóban akadozást észleltek a szolgáltatásban, egyúttal felszólították a mianmari hatóságokat, állítsák vissza az oldalt.

Az ország hadserege hétfőn, a parlament ülése előtt néhány órával vette át a hatalmat, és őrizetbe vette Aung Szú Kjit, Mianmar de facto vezetőjét, illetve több magas rangú politikust is. A lépést azzal indokolták, hogy a kormány nem reagált a katonaság feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos panaszaira.

A hatalomátvételt követően a Facebookon polgári elégedetlenségi mozgalom alakult, amely elsőként számolt be arról, hogy szerdán 70 mianmari kórház egészségügyi személyzete lépett sztrájkba, tiltakozva a hatalomátvétel ellen.

MTI

 

Legnépszerűbb cikkeink