Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Csődközeli helyzetbe került a Barcelona

Létrehozva:

A klubnak egymilliárd eurónál is nagyobb a tartozása.

Az El Mundo beszámolója alapján a Barcelona 1 milliárd 173 millió eurós adósságot halmozott fel, amelynek több mint a fele, 730 millió rövid lejáratú kölcsön. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy 266 milliót június 30-ig kell visszafizetniük a katalánoknak.

A klub hivatásos sportolóinak teljes bérköltsége jelenleg a bevételek 74 százalékát teszik ki, a La Liga pedig labdarúgók esetében szigorúan bünteti, ha ez az arány 70 százalék fölé megy.  Ilyen esetben a szabály kimondja, hogy még új játékosok sem regisztrálhatóak a klubnál, de még ha igazolhatna is a Barcelona, azzal sem menne sokra, lévén az UEFA előírásai szerint nem költhetnének többet új labdarúgókra, annál, mint amennyi a bevétel.

A katalán klub óriás 196 millióval tartozik más kluboknak: az Ajax 48 milliót vár Frenkie de Jongért, a Liverpool 40-et Philippe Coutinhóért. A koronavírus-járvány következtében pedig mintegy 56 millió eurónyi jegybevételtől esett el a Barca.

A dokumentum továbbá arról is tanúskodik, hogy az utolsó normális szezon (2018/19) bevétele 990 millió euró volt, ami az elmúlt idényben 855-re csökkent, ez 14 százalékos visszaesés, míg a kiadások csupán 2 százalékkal lettek kevesebbek. A folyó pénzügyi évben a Barcelona 828 millió eurós bevételre és 796 milliós kiadásra számíthat.

(M4 Sport)

 

Legnépszerűbb cikkeink