Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nagyon elverték a Barcelonát

Létrehozva:

Fotó: Joan Valls / NurPhoto / AFP

A játéknap rangadóján a sokkal veszélyesebben futballozó Bayern München 3-0-ra nyert a kapura veszélytelen FC Barcelona vendégeként.

A meccsen végig a Bayern akarata érvényesült, a német együttes beszorította a kapuja elé a katalánokat, és rengeteg helyzetet dolgozott ki. A Barcelonára még pár évvel ezelőtt is jellemző labdatartásnak, a játék nagyfokú kontrolljának szinte nyoma sem volt.

A német csapatnak Thomas Müller szerezte meg a vezetést, majd az Aranycipő egyik legnagyobb esélyese, Robert Lewandowski kétszer is betalált. A Bayern óriási formában van, a bajnokságban szombaton 4-1-re verték a kihívó Lipcsét, a nyár utolsó hétvégéjén pedig 5-0-ra lépték le otthon a Herthát. A Barcelona továbbra is szenved Lionel Messi nélkül.

A nap legnagyobb meglepetése mégsem ez volt, hanem hogy a selejtező utolsó fordulójában a Ferencvárost búcsúztató svájci Young Boys 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet. A manchesteriek az első negyedórában a nyáron visszatért Cristiano Ronaldo 135. BL-góljával megszerezték a vezetést, ám nem sokkal később, Aaron Wan-Bissaka 35. percben összeszedett piros lapja miatt emberhátrányba kerültek.

A Young Boys ettől aztán alaposan felbátorodott és a második félidőben annak ellenére is kiegyenlített, hogy Ole Gunnar Solskjaer ötvédős felállásra váltott. A kiállítás után végig fölényben játszottak a svájciak, és a hosszabbítás utolsó percében a csereként beállt Jesse Lingard óriási hibáját kihasználva megszerezték a győzelmet jelentő találatot is.

A címvédő Chelsea hazai pályán 1-0-ra legyőzte az orosz Zenitet. A londoniak győztes találatát a nyáron szerződtetett belga Romelu Lukaku szerezte. További eredmények: Dinamo Kijev-Benfica 0-0, Villarreal-Atalanta 2-2, Lille OSC-VfL Wolfsburg 0-0, Sevilla-Salzburg 1-1, Malmö FF-Juventus 0-3.

A szerdai játéknapon a három magyar válogatott futballistát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig az előző idényben döntős, angol bajnok Manchester Cityhez látogat. A Premier League címvédője legutóbbi hét hazai mérkőzését megnyerte a BL-ben, és 2019. november 26. óta nem vesztett pontot az Etihad Stadionban, ahol akkor a Sahtar Donyeck tudott döntetlent játszani.

A játéknap másik slágermérkőzése a tavalyi angol bajnok Liverpool és a legutóbbi szezonban olasz második AC Milan összecsapása lehet a B csoportban. A két nagy múltú együttes harmadik alkalommal találkozik egymással a BL-ben, eddigi két találkozójuk a döntőben volt: 2005-ben a Liverpool minden idők egyik legemlékezetesebb fináléjában a második félidőben háromgólos hátrányból egyenlítve 11-esekkel nyert, míg két évvel később a Milan 2-1-es győzelemmel vágott vissza.

MTI / Telex / PH

Legnépszerűbb cikkeink