Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megint Messié az Aranylabda

Létrehozva:

Fotók: AFP / Franck Fife

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója tovább javította saját rekordját.

Az klasszis hetedszer nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb Európában játszó játékosának járó Aranylabdát. A női győztes  Alexia Putellas lett.

A 34 éves futballista, aki idén a válogatottal megnyerte a Copa Américát, a Bayern München lengyel támadóját, Robert Lewandowskit, valamint a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes, az olasz válogatottal pedig Európa-bajnok Jorginhót előzte meg a szavazáson.

Az Aranylabdát 2008 és 2017 között kizárólag Cristiano Ronaldo és Messi kapta meg, 2018-ban a horvát Luka Modric érdemelte ki az elismerést, míg két éve Messié lett a trófea, amit tavaly a koronavírus-járvány miatt nem adtak át.

Az argentin támadó 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 után kapta meg újra a futballvilág legrangosabb egyéni díját.

A harmadik alkalommal odaítélt női Aranylabdát a spanyol Alexia Putellas kapta: az FC Barcelona 27 éves középpályása idén triplázott, ugyanis hazája bajnoksága és kupasorozata mellett a Bajnokok Ligájában is végső győzelemre vezette csapatát.

A párizsi Chatelet Színházban megrendezett eseményre a két kiemelt trófeát Fernando Alonso és Esteban Ocon, az Alpine Forma-1-es pilótái szállították.

A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak harmadszor kiosztott Kopa-trófeát – amelynek sorsáról az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak – a 19 éves spanyol Pedri vehette át.

A másodszor odaítélt, legjobb kapusnak járó Jasin-díjat az olasz válogatottal Európa-bajnok, a Paris Saint-Germaint erősítő Gianluigi Donnarumma érdemelte ki.

Két új díj is gazdára talált az idei gálán: a legjobb csatárnak járó trófeát Lewandowski kapta, míg az év klubja a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea lett.

A France Football 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát – az idei volt a 65. alkalom.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink