Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

200 millió forintból vett több lakást is Budán Varga Judit és férje

Létrehozva:

Minimális részét önerőből, nagy részét banki kölcsönből fedezték és már törlesztettek is belőle.

Kétszáz millió forintból vásárolt több budai ingatlant és egy garázst is férjével Varga Judit  igazságügyi miniszter – értesült a Blikk. Mint a lap írja, először úgy tudták, hogy Vargáék egy nagyobb és több kisebb lakást vásároltak egyszerre, amelyek összterülete megközelítőleg 270 négyzetméter, ám az Igazságügyi Minisztérium tisztázta a kérdést: a Blikkek azt közölték, hogy  „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vettek meg, azzal a szándékkal, hogy később egybe nyissák.

A vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték. Az üzlet 2019 decemberében köttetett, de mindez Vargának a 2020 január végén leadott vagyonnyilatkozatában még nem szerepelt, amit a tárca azzal indokolt, hogy „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”, majd a jogszabályoknak megfelelően, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot. Azóta Varga férje eladta V. kerületi ingatlanát, ebből és megtakarításaikból már jelentős összeget törlesztettek is a kölcsönből, tudatták.

Varga tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint bő ötmillió forintnyi és 12 ezer eurónyi (4,3 millió forint) megtakarítása van. A miniszter a havi közel kétmillió forintos fizetése mellett oktatóként 300 ezret kap a miskolci egyetemtől. Férje, Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 milliót kap, a cég honlapján található információk szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként.

Legnépszerűbb cikkeink