Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Jakab Péter is indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Létrehozva:

Fotó: MTI/Mónus Márton

Márki-Zay, Fekete-Győr szintén aspirál, Dobrevről és Karácsonyról még nem tudni. 

Indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson a Jobbik elnöke. Jakab Péter ezt a Facebook-oldalán jelentette be. A Jobbik elnöke azt is közölte, 

veresége esetén támogatja győztest.

Jakab szerint az előválasztáson a nép fogja eldönteni, ki méltó arra, hogy legyőzze a Fideszt és Orbán Viktort. Az elnök elmondta, legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra és a 106 közös egyéni képviselőjelölt neve is ismert lesz.

Korábban írtunk arról, hogy a Momentum szintén a pártelnököt, Fekete-Győr Andrást indítja, mert Donáth Anna EP-képviselő nem vállalta a jelöltséget.

Rajtuk kívül eddig Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Pálinkás József, Orbán Viktor korábbi oktatási minisztere jelezte, hogy indulna az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének posztjáért.

Gyurcsány Ferenc nemrég azt mondta, hogy ha lesz, akkor felesége, Dobrev Klára lesz a DK kormányfő-jelöltje. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere legutóbb úgy nyilatkozott,

februárban kiderül, hogy lesz-e előválasztás, és indul-e rajta.

Az ellenzék miniszterelnöki előválasztása nem tét nélküli, mert a közvélemény-kutatások szerint pillanatnyilag nagyobb a támogatottságuk a kormánypártokénál.

Legnépszerűbb cikkeink