Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Pártelnökét jelöli kormányfőnek a Momentum

Létrehozva:

Donáth Anna is az esélyesek között volt.

Nagy eséllyel Fekete-Győr András pártelnök lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje a 2022-es parlamenti választást megelőző ellenzéki előválasztáson – írta az Azonnali.

Fekete-Győr jelöléséről a pártban még nincs konkrét döntés, mivel még nem történt meg a megválasztásával kapcsolatos hivatalos eljárás: a Momentum Alapszabálya értelmében ugyanis erről a kérdésről határozni egyedül a párt legfőbb döntéshozó szerve, a küldöttgyűlés jogosult. 

Az Azonnali szerint Donáth Anna Európa Parlamenti képviselő neve is felmerült a Momentum lehetséges miniszterelnök-jelöltjei között, ő azonban az európai parlamentbeli mandátuma miatt ezt

nem vállalta. 

Fekete-Győr jelölésével egyre élesedhet az ellenzéki előválasztási verseny. Korábban Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is jelezte, vállalná a feladatot, ezen kívül a Jobbik-elnök Jakab Péter és a DK-s EP-képviselő, Dobrev Klára is esélyes arra, hogy megmérettesse magát. 

Sokan egy Karácsony Gergely, a párbeszédes főpolgármester mögött álló ellenzéki csapatot tartanak a legesélyesebbnek arra, hogy legyőzzék Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormánypártot. A főpolgármester viszont már többször elmondta, nem akar indulni miniszterelnök-jelöltként a 2022-es választásokon.

Egy biztos: az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) megállapodása értelmében az ellenzéknek legkésőbb 2021. október 23-ára ki kell állnia a közös miniszterelnök-jelölttel és a 106 közös egyéni választókerületi jelölttel is.  

Legnépszerűbb cikkeink