Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Joe Biden bocsánatot kért a Nemzeti Gárda katonáitól

Létrehozva:

Fotó: REUTERS/Jonathan Ernst

Méltatlan körülmények fogadták Washingtonban a Nemzeti Gárda katonáit, a frissen hivatalba lépő elnök, Joe Biden bocsánatot kért.

Joe Biden január 20-i beiktatására mintegy 25 ezer katonát vezényelt Washingtonba a Nemzeti Gárda, azok után, hogy január 6-án Donald Trump volt elnök szimpatizánsai  megrohamozták a Capitolium épületét.

Ennyi katona fogadására azonban úgy tűnik nem volt felkészülve Washington városa és a kormány. A napokban ugyanis egyre több kép jelent meg az interneten azokról az áldatlan állapotokról, amellyel a katonáknak szembesülniük kellett. A fotók tanúsága szerint ugyanis többek közt mélygarázsokban voltak kénytelenek éjszakájukat tölteni. A körülmények miatt több képviselő és kormányzó is szót emelt. 

Joe Biden elnök ennek hatására pénteken telefonon kereste fel a Nemzeti Gárda hivatalát, hogy elnézést kérjen tőle a kellemetlenségek miatt, valamint hogy felajánlja a kormány segítségét a helyzet gyors rendezésére. A first lady Jill Biden a hírek szerint személyesen is találkozott szolgálatot teljesítő katonákkal, és süteményt is vitt nekik, hogy kifejezze háláját a munkájukért. 

(BBC)

Legnépszerűbb cikkeink