Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lehülézte az oltáselleneseket a győri polgármester

Létrehozva:

Megkapja egy dolgozó a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa) oltópontján 2021. január 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd

“Az veszt részt emberkísérletben, aki nem oltatja be magát” – fejtette ki a győri rádióban Dézsi Csaba András polgármester, aki szerint szerencsére több okos ember van, mint “hüle”.

Szokás szerint a Győr+ Rádió vendége volt múlt csütörtökön Dézsi Csaba András polgármester, főorvos, aki az ünnepi évről, Győr várossá válásának 750 éves évfordulójáról beszélt, valamint a koronavírus elleni oltásról – írja az Úgytudjuk

A polgármester szerint aki lebeszél embereket arról, hogy megvédjék magukat, az felelőtlen,

hiszen az oltás átfutott a szokásos ellenérzési protokollon.

„Azok a szkeptikusok, akik amellett ágálnak, hogy az emberek ne oltassák magukat, mert veszélyes az oltás, azoknál senki nem halt meg a nappaliban. Ma nem olyan a helyzet, hogy otthon halnak meg az emberek, hanem beviszik a kórházba, és akkor ott fullad meg szerencsétlen” – mondta a polgármester, aki szerint a társadalomban az okosabbak többen vannak, mint a „hülék”, ezért utóbbiak is megmenekülnek majd. De ő szigorú lenne a kérdésben, kedvezményeket adna azoknak, akiknek volt már oltása.

Mindenkinek jogában áll szerinte visszautasítani az oltást, de a vakcinával szemben bizalmatlanoknak azt üzente: szerinte nem azok vesznek részt emberkísérletben, akiket beoltanak, hanem azok, akiket nem, ugyanis a koronavírus hatásai kiszámíthatatlanok, úgy rövid, mind hosszú távon. Nem tudjuk, hogy milyen hatással van az emberi szervezetre, akár azok esetében is, akiken csak átszaladt a vírus komolyabb tünetek nélkül. Ez szerinte sokkal veszélyesebb, mint az oltás, ami minden biztonsági ellenőrzésen átesett.

Legnépszerűbb cikkeink