Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Népszava: Deutsch lemondott alelnöki tisztségéről 

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

A lap szerint a magyar politikus a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról — közölte a Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője. 

A magyar politikus a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről, amely csupán formalitás, hiszen a néppártiak tavaly év végén megfosztották minden politikai szerepvállalás lehetőségétől. Deutsch mostanáig az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt. Mivel a posztra a szakbizottság választotta meg, le kellett mondania, hogy megfeleljen a néppárti csoport által szabott feltételeknek. 

A Népszava értesülései szerint a Fidesz EP-delegációja fog javaslatot tenni a tisztség betöltőjére, akiről a testületnek kell majd később döntenie. A képviselő szerzőként jegyzi azt a parlamenti jelentést, amely az Európai Unió csalásellenes programjáról szól, és amelyről éppen ma délután szavaz a költségvetési ellenőrző bizottság. Az EPP-frakció döntése következtében Deutsch ezentúl nem vállalhat előadói vagy árnyék-előadói megbízatást a politikai csoport nevében, és nem kap felszólalási időt sem a plenáris vitákban. 

 

 

 

Legnépszerűbb cikkeink