Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Felmérés: Romániában a tanárok több mint fele nem akarja beoltatni magát

Létrehozva:

Romániában a tanárok 56 százaléka nem akarja beoltatni magát – derült ki egy hétfőn közzétett felmérésből, amely a Spiru Haret tanügyi szakszervezet megrendelésére készült.

A december 16. és 21. között több mint 13 300 oktatásban dolgozó alkalmazott (csaknem 93 százalékuk tanár) megkérdezésével készült felmérés szerint a válaszadók nagy többsége, több mint 70 százaléka egyetért az iskolák újranyitásával, ugyanakkor 56 százalékuk nem akarja beoltatni magát még akkor sem, ha az oltás ingyenes lesz.

A tanárok 43 százaléka támogatja az iskolák azonnali megnyitását, 41 százalékuk szerint viszont csak akkor kellene újrakezdeni a hagyományos oktatást, ha lejár az országos oltási kampány. A szakszervezet emlékeztet, hogy a román országos oltási stratégia szerint a tanároknak a második szakaszban kellene megkapniuk a vakcinát, első körben az egészségügyben dolgozókat oltanák be.

A legtöbb megkérdezett, 38 százalék a 40-49 éves korosztályhoz, 23 százalék az 50-59 éves korosztályhoz, 21 százalék a 30-39 éves korosztályhoz tartozik.

Romániában jelenleg zárva vannak az iskolák, kizárólag online zajlik a tanítás minden szinten.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink