Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megtalálták a férfit, akinek a DNS-e a bécsi terrortámadásnál használt fegyveren volt

Létrehozva:

Egy 26 éves afgán származású férfit tartóztattak le.

Őrizetbe vettek két embert Bécsben, akiknek feltételezhetően közük volt a november 2-án elkövetett terrortámadáshoz – idézi a Kronen Zeitung értesüléseit az MTI. A bécsi ügyészség szóvivője megerősítette az értesüléseket. 

A merénylet helyszínén talált fegyveren megtalálták az egyik személy, egy 26 éves afgán származású osztrák állampolgár DNS-ét. A bécsi ügyészség kezdeményezte letartóztatását. A másik gyanúsítottról egyelőre nem tudni semmit.

A Cobra osztrák különleges egység kommandósai pénteken vették őrizetbe mindkét gyanúsítottat, és egy bécsi helyszínen házkutatást is folytattak.

Az észak-macedóniai albán családból származó osztrák Kujtim Fejzulai november 2-án négy embert megölt és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. A férfit a rendőrök lelőtték, a helyszínen életét vesztette. A merénylő robbanóöv-utánzattal, lőfegyverrel és késsel volt felszerelkezve. A támadást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. A támadó büntetett előéletű volt: azért került börtönbe, mert Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Ausztria már 15 embert vett őrizetbe a merénylettel kapcsolatban. A német és svájci hatóságok ugyancsak nyomoznak olyan emberek után, akik feltehetően kapcsolatban álltak a merénylővel.

Legnépszerűbb cikkeink