Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Több mint száz nőt és lányt szabadított ki embercsempészek fogságából a rendőrség

Létrehozva:

Egy bérelt házban rejtette el őket egy cég Burundiban.

Százegy nőt és lányt szabadított ki embercsempészek fogságából a burundi rendőrség – közölték a kelet-afrikai ország hatóságai kedden.

A nőket a főváros, Bujumbura egyik külkerületében tartották fogva két héten át.

„A rendőrség megállapította, hogy a százegy nő és lány viszontagságos állapotok közé került, megfosztották szabadságuktól, illetve elszigetelték őket a külvilágtól úgy, hogy még a családjaik sem ismerték a hollétüket” – mondta Moise Nkurunziza, a rendőrség helyettes szóvivője.

A tisztségviselő úgy fogalmazott, hogy egy bérelt házban rejtette el őket egy cég, amely látszólag szakácsnak képez ki nőket, valójában azonban abban segít, hogy arab országokba – a jelen esetben Szaúd-Arábiába, Katarba és Ománba – csempésszék őket, ahol a legtöbbször szexuálisan kizsákmányolják vagy más jellegű munkára kényszerítik őket.

Az üggyel kapcsolatosan eddig két embert vettek őrizetbe, a kiszabadított nőket és lányokat a rendőrség kikérdezi. A cég, amely ellen embercsempészet gyanúja miatt nyomozást indítottak, irodákkal rendelkezik Tanzániában, Kenyában és Ugandában is.

David Ninganza, egy helyi jótékonysági szervezet szóvivője szerint az embercsempészek jövedelmező állásokkal kecsegtetik a szegény sorból származó lányokat, akik végül az Arab-félszigeten kötnek ki, ahol szexuális és gazdasági kizsákmányolás, illetve akár szervkereskedelem áldozataivá válnak.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink