Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szentpétervár kórházai nehezen birkóznak meg a betegáradattal

Létrehozva:

Rekord született a kórházi betegek felvétele számában – írta Dmitrij Liszovec, az orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnöke.

Szentpéterváron a héten rekordszámú beteget szállítottak kórházba a Covid-19-cel és közösségben szerzett tüdőgyulladással, a város szakintézményeire rendkívüli nyomás nehezedik – írta Dmitrij Liszovec, az orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnöke vasárnap a VKontaktye közösségi portálon.

„A héten komoly növekedés volt tapasztalható a kórházba utalások számában. Mi több, történelmi rekord született a felvételek számában a fertőzöttek számára átalakított kórházakban: 5785 embert vettek fel. Ez 6,1 százalékos növekedés az előző héthez képest” – mondta a tisztségviselő.

Liszovec szerint „a kórházi szolgálatra nehezedő nyomás rendkívüli és példátlan”.

Oroszország „északi fővárosában” az átlagosnál súlyosabb helyzet miatt a téli ünnepek idejére szigorú korlátozásokat vezettek be. A vendéglátóipari egységek december 25. és 29., valamint január 4. és 10. között csak reggel hattól este hétig tarthatnak nyitva, a december 30. és január 3. közötti időszakban egyáltalán nem fogadhatnak vendéget és csak kiszállítással foglalkozhatnak. December 30. és január 10. között a múzeumok, színházak, koncerttermek és egyéb olyan intézmények, ahol 50 fősnél nagyobb rendezvényeket lehet tartani, bezárnak, ha nem kapnak működési külön engedélyt erre az időszakra a fogyasztóvédelmi felügyelettől. Ezekre a napokra leállítják a városnéző buszokat is.

Szergej Beglov szentpétervári kormányzó már múlt vasárnap elismerte, hogy a várost „már egészen kevés választja el a teljes karanténtól”. Beglov az egészségügyi óvintézkedések szigorú betartására szólította fel a lakosságot.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink