Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Szijjártó: Ukrajna a legsötétebb eszközöket veti be a polgárai ellen

Létrehozva:

Szürte képviselői egy testületi ülés után elénekelték a magyar himnuszt, ezért hazaárulás vádjával kezdett büntetőeljárást az Ukrán Biztonsági Szolgálat.

Ukrajna a legsötétebb, szovjet időkre emlékeztető eszközöket használja polgárai megfélemlítésére – írta a kárpátaljai önkormányzati képviselők elleni eljárásról a közösségi oldalán vasárnap a külgazdasági és külügyminiszter.

Szombati sajtóértesülés szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat hazaárulás vádjával kezdett büntetőeljárást, amiért az Ungvárhoz közeli Szürte képviselői egy testületi ülés után elénekelték a magyar himnuszt. Szijjártó Péter szerint ezzel az esettel Kijev sokadjára bizonyítja, hogy csak szavakban akarja az európai integrációt. Hozzátette, hogy az ukrán gyakorlattal ellentétben minden európai és nemzetközi jogszabály biztosítja a nemzeti kisebbségek számára az identitás  megőrzését.  

 “A mi nemzetpolitikánk szíve közepe, hogy minden magyar felelős minden magyarért, ezért a kárpátaljai testvéreink természetesen továbbra is számíthatnak az anyaországra” – fogalmazott a miniszter.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink