Magyarország

Döntött Karácsony a Katona és a Radnóti igazgatóiról

Published

on

Az állatkertnek viszont új főigazgatója lesz.

Máté Gábor a budapesti Katona József Színházat, Kováts Adél pedig a Radnóti Miklós Színházat igazgathatja további öt évig Karácsony Gergely főpolgármester szerdán meghozott döntése értelmében, míg a Fővárosi Állat- és Növénykertet eddig megbízottként vezető Szabó Roland főigazgatói kinevezést kapott.

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében meghozott döntésével Máté Gábort és Kováts Adélt is újabb öt évre, a 2021. február 1-től 2026. január 31-ig terjedő időszakra választotta meg ügyvezetőnek. Máté Gábor 2011. február 1-jétől vezeti a Katona József Színházat, Kováts Adél pedig 2016 februárjától látja el a Radnóti Miklós Színház ügyvezetését.

Szabó Rolandot – jelenleg is érvényes, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyának változatlan fenntartása mellett – 2021. január 1-jétől 2025. december 31-ig nevezte ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának Karácsony Gergely.

Szabó Roland 2019 novemberében lett az állatkert operatív igazgatója, majd Persányi Miklós főigazgató 2020. februári lemondása óta megbízott főigazgatóként irányította az intézményt.

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version