Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kásler bármelyik vakcinát beadatná magának

Létrehozva:

Szerinte a védekezés rendkívül sikeres, az ország pedig működőképes maradt. 

Rogán Antalhoz hasonlóan Kásler Miklóst is meghallgatták a parlamentben, őt az a népjóléti bizottság, aminek üléseit a Fidesz hetek óta bojkottálja annak MSZP-s elnöke, a „kamuvideós” Korózs Lajos miatt. Ezt az ezúttal megjelenő fideszes politikusok minden megszólalásukban felhozták. Az emberi erőforrások miniszterét egy-egy körben kérdezhették a képviselők, a kérdéseik hosszát négy percre limitálták, Kásler válaszaira nem adtak időkeretet.

Kásler majdnem egy óráig tartó beszédében főleg számokat sorolt a kormány sikereiről például gyermekvédelem és egészségügy terén. Szerinte egyszerűsödött most az örökbefogadási procedúra, és a kormány megkönnyítette az örökbefogadást, arról viszont nem beszélt, hogy az egyedülálló szülők számára épp megnehezíteni készül ezt a kormány – számol be róla a Hvg.

Mondandójában beszélt azért a koronavírusról is: “Mivel a magyar kormány majdnem mindenkit megelőzött Európában két-három héttel, az első hullám elleni védekezés rendkívül sikeres volt. Aztán ahogy az ismereteink gyarapodtak, a nemzeti konzultáció végeredményének megfelelően az ország működtetésének megtartása mellett alakítottuk tovább a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseinket” – utalt arra, hogy Magyarország a koronavírus második hullámában az első hullám sokszorosát hozza fertőzöttek és halálozások számában is.

Kásler ennek ellenére úgy tűnik, derűlátó: szerinte az epidemiológusok pontos számokkal rendelkeznek a járványról, és ezek stabilizálódnak. “Bizonyos megnyugvásra lehet okunk, mert bár a vakcinákról nem tudunk mindent, de legalább hat-hét rendkívül előrehaladott fázisba érkezett, ezeket hamarosan átnézhetjük.”

A miniszter kiemelte, sok “butaság” hangzik el a vakcinákkal kapcsolatban: “Pfizer-vakcina, majd meglátjuk, milyen lesz” – mondta, majd sorolta az oxfordi, az oroszt, a kínait és az izraelit is a megismerendő vakcinák között. “Egyet tessenek elhinni, vagyis nem elhinni, mert ez ténykérdés: Magyarországon olyan vakcina, amelyik nem hatásos és nincsenek szövődményei, nem fog forgalomba kerülni” – mondta Kásler, bár itt valószínűleg arra gondolt, hogy nem lesznek szövődményei a forgalomba hozott vakcináknak. Kásler szerint ő maga bármelyiket beadatná magának, ha orvosként úgy ítélte, megfelel a kritériumoknak.

Mondandóját azzal zárta, hogy szerinte “év végén a karácsony hangulatához jobban illő híreket fogunk mondani.”

 

Legnépszerűbb cikkeink